Follow by Email

Saturday, December 01, 2007


Oj, så mysigt det kan vara! Finns det något bättre än nybakat saffransbröd? Knappast. Jag har så otroligt starka minnen av mina barndoms jular hos mormor. Hon jobbade på EPA och var alltid helt slut när julen väl kom. Hennes saffrans bröd var det absolut vikigaste för mig. Sitta på mormors köksoffa i Årsta och doppa saffrans bröd i varm choklad kunde jag längta ihjäl mig efter. Hon bakade det bara för mig, trodde jag i alla fall. Mina barn har inte riktigt fattat tjusningen med saffrans bröd. Det stör mig lite måste jag erkänna. Om jag utesluter russinen kan det tänkas att de i alla fall smakar och säger att det är gott.
Nu är mitt te klart sa jag ska njuta av första saffrans brödet för i år. Kan inte fatta att jag faktiskt fått upp stjärnorna och advents staken i tid till första advent. Trevlig advent allihop!

2 comments:

karin said...

Hej du lämnade en kommentar på min blog för en tid sedan. Maila mig på kmantefors@spray.se.

Karin

Anne said...

Vilka minnen! Saffransbröd är precis som du säger barndom och för mig även New York! Tänk när vi bakade med Petra och barnen hemma hos Roffe! Det känns en varm känsla i magen vid minnet! Kram på dig min bästa bästis! Anne